Dimarts, 13 de maig de 2025
Inici Ciència i tecnologia La NASA transmetrà en directe el disseny d’una mascota lunar per a la missió Artemis II a Twitch

La NASA transmetrà en directe el disseny d’una mascota lunar per a la missió Artemis II a Twitch

La NASA farà un esdeveniment en directe a Twitch el dimarts 13 de maig a les 21 h (hora catalana), on un artista crearà un exemple d’indicador de gravetat zero, en el marc del repte de la Mascota Lunar, per animar el públic a dissenyar un objecte que viatjarà a bord del vol de prova tripulat Artemis II al voltant de la Lluna.

Els indicadors de gravetat zero són petits objectes de peluix que es fan servir a les naus espacials per mostrar visualment quan la tripulació ha arribat a l’espai. Durant la transmissió, els espectadors podran fer aportacions en temps real a l’artista, que anirà adaptant el disseny en directe, encara que aquest exemple no serà admissible al concurs oficial.

El concurs està obert a persones de totes les edats i d’arreu del món, que poden presentar idees de disseny per a l’indicador de gravetat zero de la missió Artemis II, la primera missió tripulada dins la campanya Artemis de la NASA. Es seleccionaran fins a 25 finalistes, incloent-hi propostes d’estudiants de primària i secundària. D’aquests, la tripulació de l’Artemis II n’escollirà un perquè el Laboratori de Mantes Tèrmiques de la NASA el fabriqui i l’enviï a bord de la nau Orion.

Els experts de la NASA aprofitaran l’esdeveniment per explicar el repte de la Mascota Lunar i detallar com els participants poden crear els seus propis dissenys. L’exemple que es creï en directe es compartirà als comptes de xarxes socials @NASAArtemis després de la transmissió.

La missió Artemis II portarà els astronautes Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch i Jeremy Hansen (de l’Agència Espacial Canadenca) en un viatge de 10 dies al voltant de la Lluna i de retorn a la Terra. Aquesta missió representa un pas més cap a futures expedicions humanes a la superfície lunar i posteriorment a Mart. Més informació es pot trobar al lloc web www.nasa.gov.

Comparteix aquest article

Telegram WhatsApp