L’Ajuntament de Girona va celebrar un fòrum ciutadà al Teatre Reparada Domènech del Centre Cívic Sant Narcís per tancar el primer bloc del cicle “Girona, any 2100. Girona, 2.100 anys”. L’objectiu del cicle ha estat reflexionar sobre els reptes de futur del municipi.
L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, va iniciar l’acte amb una conferència on va presentar algunes de les conclusions del cicle de debat “Girona, any 2100” celebrat el febrer passat. En aquest cicle, van participar especialistes per discutir temes com la intel·ligència artificial, l’educació i el canvi demogràfic.
També van intervenir al fòrum representants del món associatiu de la ciutat. Roger Casero, president de la Coordinadora d’Associacions Veïnals, va destacar la importància dels barris en la gestió de recursos i serveis. Albert Carbonell, director del grup MIFAS, va ressaltar que “la discapacitat no és un atribut, sinó que és l’entorn qui crea les barreres”.
Lluna Port, docent, va alertar del problema de les pantalles a les escoles com un assumpte de salut pública. Lídia Vidal, de la Cambra de Comerç, va parlar de la regulació del turisme i la dificultat del comerç local. Lluís Puigdemont, de la Fundació SERGI, va advocar per una Girona centrada en la igualtat d’oportunitats. Ivette Casadevall, de la Fundació Emys, va assenyalar el repte climàtic de fer de Girona una ciutat resilient.
Després de les intervencions, es va obrir un torn de preguntes per al públic, que va tractar temes com l’educació, el medi ambient i el comerç local.