Dijous, 22 de maig de 2025
Inici Ciència i tecnologia Barcelona estrena el XRLAB per impulsar el sector audiovisual i la innovació digital

Barcelona estrena el XRLAB per impulsar el sector audiovisual i la innovació digital

Aquest matí s’ha inaugurat el Barcelona XRLAB, el primer Pol d’Activitat Econòmica de la ciutat, situat al recinte de Palo Alto, amb l’objectiu d’enfortir el sector audiovisual i posicionar Barcelona com a referent en tecnologies de realitat ampliada.

El nou espai, que compta amb el suport de l’Ajuntament i d’una aliança entre Lavinia, MagmaCultura i Artsmediatech, ofereix més de dos mil metres quadrats dissenyats per a empreses i professionals de les tecnologies immersives. L’edifici disposa d’espais de treball, auditori, coworking, sales especialitzades i una sala metavers per a experiències virtuals multiusuari, així com una sala immersiva amb projecció a quatre parets i una sala de fotogrametria.

El projecte promou l’emprenedoria, la formació i la innovació en el sector digital, i ja acull diverses empreses. Està previst que, a partir del setembre, ofereixi un programa d’incubació i formació específica en noves tendències audiovisuals, gràcies als acords amb escoles i centres de referència. El centre també organitzarà un showroom permanent d’experiències digitals desenvolupades al laboratori, segons informa el comunicat municipal.

L’edifici que acull el XRLAB, dissenyat pels arquitectes Oriol Cusidó i Irene Marzo, es troba en una antiga nau fabril recuperada, amb una combinació d’elements històrics i arquitectura sostenible, utilitzant materials de baix impacte i una façana vegetal amb funció bioclimàtica.

Durant la inauguració, els assistents han pogut viure experiències immersives de realitat mixta, realitat virtual i tallers de fotogrametria. Entre les propostes presentades hi ha projectes de Barspin Studios, Layers of Reality i Tururut Media. L’Ajuntament indica que aquest és el primer d’un conjunt de pols estratègics per promoure sectors com l’economia circular, la tecnologia urbana i l’economia de les cures.

Comparteix aquest article

Telegram WhatsApp