El rover Curiosity de la NASA ha començat a investigar una exposició principal d’estructures en reixat a la superfície de Mart durant el seu pla científic previst per al cap de setmana, segons informa el bloc de la missió publicat avui. L’objectiu d’aquestes activitats és aprofundir en el coneixement sobre la química, la morfologia i les estructures sedimentàries d’aquesta zona, situada al cràter Gale.
Aquests dies, l’equip científic ha programat un conjunt complet d’observacions i anàlisis que inclouen l’ús d’instruments com la Navcam, la Mastcam, el ChemCam i l’APXS. Com detalla Lauren Edgar, geòloga planetària del Centre de Ciència Astrogeològica de l’USGS: “El que abans era un objectiu llunyà és ara al nostre abast, i la Curiosity comença a explorar els relleus i les depressions que formen aquest terreny per entendre’n millor la química, la morfologia i les estructures sedimentàries.”
La investigació també abasta l’anàlisi de la química atmosfèrica del planeta vermell, comparant mesures fetes de dia i de nit per recopilar un conjunt de dades complet sobre les variacions de l’atmosfera marciana. L’itinerari del cap de setmana inclou la recollida de mostres en diversos punts d’interès del terreny, la recerca de diables de pols i la documentació fotogràfica de les estructures sedimentàries observades.
L’equip de la missió indica que aquestes activitats requereixen una gran utilització d’energia, però considera que la informació recollida serà clau per avançar en l’exploració i el coneixement de Mart. “El camí per endavant té molts alts i baixos (literalment), però estic desitjant veure tot el que la Curiosity assolirà”, conclou Edgar. La NASA preveu continuar aquestes tasques d’investigació durant els pròxims sols.