La tecnologia de cintes de córrer antigravetat desenvolupada originalment per la NASA permet, des de fa poc, que els usuaris tinguin accés domèstic a aquest sistema. Segons informa la NASA, la innovació es va idear a la seva seu d’Ames, a Califòrnia, durant les dècades de 1980 i 1990, per obra de Robert Whalen. L’objectiu era facilitar l’exercici dels astronautes i, alhora, aplicar-ho en els processos de rehabilitació a la Terra.
En el seu desenvolupament inicial, Whalen va dissenyar una cinta que “col·locava una bombolla amb pressió damunt la part superior del cos de l’usuari, creant una pressió cap avall que podia simular la gravetat per als astronautes que corrien a la cinta a l’espai”. Més endavant, a partir d’un prototip domèstic, el seu fill va crear el concepte AlterG, que va obtenir resposta positiva del món esportiu i clínic.
Amb el propòsit de fer aquesta tecnologia més assequible per a l’ús quotidià, Whalen i el seu equip fundaren la companyia Boost Treadmills el 2017, a Palo Alto, Califòrnia. Segons la mateixa font, la Boost 2, llançada el 2022, ha simplificat l’accés a la cinta antigravetat als particulars, triplicant aproximadament les vendes i consolidant la presència d’aquesta tecnologia als domicilis.
La cinta antigravetat, que funciona alleugerint el pes de l’usuari mitjançant la pressió de l’aire, és especialment útil per a pacients amb lesions o discapacitats de mobilitat, com l’obesitat o l’artritis. Tal com destaca la NASA, aquesta és una de les moltes tecnologies espacials que han revertit beneficis directes en la vida quotidiana a la Terra.