Divendres, 23 de maig de 2025
Inici Interessos Barcelona commemora el centenari d’Ana María Matute amb exposicions i activitats a les biblioteques

Barcelona commemora el centenari d’Ana María Matute amb exposicions i activitats a les biblioteques

Les biblioteques de Barcelona han preparat una programació especial per commemorar el centenari del naixement de l’escriptora Ana María Matute. L’acte principal serà l’exposició “Ana María Matute: quien no inventa no vive”, que s’inaugurarà el 25 de juny de 2025 a la Biblioteca Jaume Fuster i es podrà visitar fins a l’11 de gener de 2026, segons informen les Biblioteques de Barcelona.

La inauguració tindrà lloc el mateix 25 de juny a les 18.30 h, amb la participació del regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé; Pau Gonzàlez Val, diputat delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona; Luis García Montero, director de l’Instituto Cervantes; María José Gálvez, Directora General del Llibre, el Còmic i la Lectura, i Mari Paz Ortuño Ortín, comissària de l’exposició.

Durant els mesos següents hi haurà visites guiades a la mostra, xerrades sobre l’autora, un itinerari literari, dos clubs de lectura i activitats destinades a infants i famílies. El primer acte previst és una ruta literària centrada en l’obra ‘Luciérnagas’, el 27 de juny. També es duran a terme dos clubs de lectura a la Biblioteca Francesca Bonnemaison i la Biblioteca Vilapicina – La Torre Llobeta, dedicats respectivament a la trilogia medieval de Matute i a la novel·la ‘Primera memoria’ i altres autores contemporànies.

Entre les activitats infantils destaca una sessió de narració oral sobre ‘En el bosque’, basada en el discurs que Matute va pronunciar el 1996 en ingressar a la Real Academia de la Lengua Española; aquesta activitat es farà el 3 de juliol. El programa es completarà l’últim trimestre de l’any amb un diàleg sobre la vida i l’obra de l’escriptora, a càrrec d’Anna Caballé i altres especialistes.

Ana María Matute va néixer a Barcelona el 1925 i va rebre premis com el Premio Planeta, el Premio Nadal, el Premio Nacional de las Letras Españolas i el Premio Cervantes, recorden des de Biblioteques de Barcelona.

Comparteix aquest article

Telegram WhatsApp